Ardei copţi la borcan

de Ade200 in Conserve, 17 Sep 2012 | 14791 vizualizari

 

O modalitate simplă de a conserva ardeii copţi, fără alte ingrediente. Iarna, îi puteţi folosi după dorinţă. Pentru cei care nu tolerează oţetul e reţeta ideală. Ca să nu mai vorbim că rămâne spaţiu pentru alte legume în congelator!

 

INGREDIENTE

  • ardei kapia sau gras
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copţi la borcan:

Coaceţi ardeii (se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi). Îi închideţi intr-o pungă sau într-un vas acoperit pentru că aburii ajută la o curăţare mai uşoară. Curăţaţi de coajă, scoateţi sâmburii, lăsaţi să se scurgă 1-2 ore într-o strecurătoare, presăraţi cu sare. Puneţi ardeii în borcane până la 1 cm de margine.

Puneţi capacele,sterilizaţi-le într-o cratiţă punând apă rece până la ¾ din înălţimea borcanelor.Fierbeţi la foc mijlociu cam 1 oră.Lăsaţi în cratiţă până se răcesc.

Ştergeţi borcanele, le puneţi la păstrare în loc uscat şi întunecos

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copţi la borcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei pentru umplut la congelator